13 December 2013

Nga bletët vjen “arma” e re kundër kancerit

Hojet e mjaltit përmbajnë një substancë aktive, e aftë të ndalë zhvillimin e qelizave kancerogjene.

Propolisi (ose dylli, siç i themi në jetën e përditshme), e cila është një substancë rrëshinore e prodhuar nga bletët, me qëllim për të mbajtur mjaltin në hojet e zgjoit njihet prej shumë shekujsh në mjekësinë popullore për shkak të përdorimit të saj të shumtë kundër sëmundjet e sezonit të ftohtë si ftohjet, dhimbjet e fytit apo alergjitë e ndryshme.

09 October 2013

Kurban Bajrami - 10 ditët para tij

Hutbeja e parë

Falënderimi i takon vetëm Allahut, Atë e falënderojmë dhe prej Tij falje dhe ndihmë kërkojmë. Kërkojmë mbrojtje nga Allahu prej të këqijave të vetvetes dhe të veprave tona. Kë e udhëzon Allahu s’ka kush e devijon dhe kë e largon nga rruga e vërtet Ai s’ka kush e udhëzon. Dëshmoj se nuk i takon adhurimi askujt me të vërtet vetëm se Allahut, azze ue xhel, që është Një dhe se Muhamedi është rob dhe i dërguari i Tij. Paqja dhe mëshira e Allahut qofshin mbi të, mbi familjen dhe shokët e tij dhe mbi të gjithë ata të cilët i pasojnë ata me të mira, deri në Ditën e Gjykimit.

20 September 2013

Letër prindërve!

- Fëmiu yt gënjen shumë, sepse ti e llogaritë ashpër.
- Fëmiu yt nuk ka besim në vete, sepse ti nuk e inkurajon.
- Fëmiu yt flet dobët, sepse ti nuk komunikon shpesh me të.
- Fëmiu yt vjedh, sepse ti nuk e ke edukuar të japë dhe shpenzojë.
- Fëmiu yt frikacak, sepse ti e mbronë atë.
- Fëmiu yt nuk respekton të tjerët, sepse ti nuk ulë zërin me atë.

02 August 2013

Si ta kërkojmë natën e Kadrit?

Lejletul kadër (nata e kadrit) është nata më e bekuar. Një person i cili e humb atë me të vërtetë ka humbur një sasi të madhe të mire. Nëse një besimtar është shumë i zellshëm për t’ju bindur Allahut dhe për të shtuar veprat e mira në regjistrin e tij, ai duhet të përpiqet që të takohet me këtë natë dhe ta kalojë ate në adhurim dhe në bindje (ndaj Allahut).

21 July 2013

Disa të rinj, gjatë netëve të muajit të Ramazanit, bëjnë sport ose ushtrime trupore për rekreim. Cila është këshilla jote?

E pyetën dijetarin e fesë Sheik Ibn ‘Uthaymeen (Allahu pastë mëshirë për të): 

Disa të rinj, gjatë netëve të muajit të Ramazanit, bëjnë sport ose ushtrime trupore për
rekreim. Cila është këshilla jote?

Ai u përgjigj:

" Mendojmë që ato aktivitete gjatë muajit të Ramazanit janë humbje kohe dhe i bëjnë njerëzit që të humbin nga adhurimet të cilat në këtë muaj kanë SHPËRBLIME tejet të Mbëdha.

Të pëlqyerat